1000 години од упокојувањето на св. Владимир

sergiy mitropolit

Митрополит Сергиј Тернополски: Дожд – слава Богу! Сонце – слава Богу!

27-28 Јули, во Киев се одржаа торжествата по повод празнувањето на годишнината од Покрстувањето на Русија и 1000 години од упокојувањето на рамноапостолниот кнез Владимир. Најважен настан во прославата, станала многуилјадната крсна литија….