Среда од Првата недела во Великиот пост

На 20.03.2024 г., во Средата од Првата недела во Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Големо повечерие со читање на третиот дел од Канонот на Свети Андреј Критски, во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“, во Битола.

(Аудио) «Со нас е Бог, разберете народи и покорете се, зашто со нас е Бог…»