Успение на Пресвета Богородица – Празнична Вечерна богослужба во Битола

На 27.08.2023 г., во предвечерието на празникот Успението на Мајката Божја, Пресвета Богородица, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Празнична Вечерна богослужба во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“, во Битола.