Свети Архангел Гаврил – Архиерејска Вечерна Богослужба во Битола

На 25.07.2023 г., во предвечерието на празникот во спомен на Чудата на Светиот Архангел Гавриил, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба во храмот „Свети Архангел Гаврил“, во Довлеџик, Битола.