Шеста недела по Пасха, Света Архиерејска Литургија во храмот „Свети Никола“, во село Кочиште

На 21.05.2023 г., во Шестата недела по Пасха (Недела на Слепиот), кога го празнуваме споменот на Светиот апостол и евангелист Јован, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, изврши Големо осветување на храмот „Свети Никола“, во село Кочиште.

После Големото советување, беше отслужена Света Божествена Литургија.