Вознесение Христово – Архиерејска Вечерна богослужба во Крушево

На 01.06.2022 г., во предвечерието на празникот Вознесение Христово, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна Богослужба во манастирот посветен на овој Свет празник во Крушево.