Архиерејска Вечерна Богослужба во храмот „Успение на Пресвета Богородица“, во село Обедник

На 21.10.2022 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Светиот апостол Јаков, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба во храмот, „Успение на Пресвета Богородица“, во село Обедник, чие преосветување ќе биде утре.