Свети Кирил и Методиј – Архиерејска Вечерна Богослужба во Прилеп

На 23.05.2021 г., во предвечерието на празникот на Светите сесловенски просветители и учители Кирил и Методиј, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот „Свети Кирил и Методиј“ во Прилеп.