Архиерејска Вечерна Богослужба во Ново Лагово

На 17.05.2019 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Светата Великомаченичка Ирина и споменот на Светите Мартин и Ираклиј, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи  Вечерна богослужба во новоизградениот храм, „Света Петка“, во Ново Лагово – Прилеп.