Професори и студенти од Богословскиот факултет „Аристотели“ од Солун, во посета на Преспанско-пелагониската eпархија

На 08.07.2018 г., Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, оствари средба со делегација од професори и студенти, од Богословскиот факултет „Аристотели“ од Солун, која пристигна во посета на Преспанско-пелагониската епархија. Митрополитoт г. Петар, почитуваните гости накратко ги запозна со историјата и духовниот живот во епархијата.