Осветување на камен темелник за изградба на нов храм во село Канатларци

На 13.06.2018 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, освети камен темелник за изградба на нов храм, посветен на  Успението на Мајката Божја, Пресвета Богородица, во село Канатларци.