Свети Архангел Михаил – Архиерејска Вечерна Богослужба во Варош

На 20.11.2017 г., во предвечерието на празникот Светиот Архистратиг Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни; и Свети Ангел Лерински; Митрополитот  Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба во манастирот Св. Архангел Михаил во Варош. 

Тропар, глас 4

Водачи на небесните војски, ние недостојнитеве молиме секогаш, со вашите молитвида не’ заштитите под покривот на крилјата навашата бестелесна слава, чувајќи нѐнас што усрдно паѓаме и воскликнуваме:од беди избавете нѐ, како чиноначалници на небесните сили!