Сите Македонски Светители – Архиерејска Вечерна Богослужба

На 30.09.2017 г., во предвечерието на празникот на Сите Македонски Светители, Седумнаесетта недела по Педесетница, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Воскресна Вечерна Богослужба во храмот Сите Македонски Светители во Битола.

Погледни ги карпите, шумите, мравките и пчелите како се трудат, годишните времиња како се менуваат, како животот врви и тече, па ќе ја запознаеш Божјата милост и сила.

свети Паисиј Светогорец