Излезе 95 број од Епархиското списание „Вистина“

Излезе новиот број на Епархиското списание „Вистина“.

Содржина:

 1. Крстот и современиот свет
 2. Толкување на Евангелието по Матеј (прва глава) – Свети Јован Златоуст

 1. Житија на Божји угодници кои засветлиле во земјата Велика Британија
 2. Болестите им помагаат на луѓето
 3. Страшниот Божји Суд
 4. Одлука на САС на Руската православна Црква
 5. Овдешната болка и скрушеност се ветување
 6. Манастирот Високи Дечани на Косово и неговите игумени со македонско потекло
 7. Ропотовска Парохија (Трет дел)
 8. Лажните идоли, ексклузивноста на денешницата
 9. Не се плаши да се радуваш
 10. Студенти од ПБФ учествуваа на Демирхисарската летна школа
 11. Какви опасности се кријат од прекумерната формална набожност
 12. Анархист со зелена ирокеза раскажува за исцелувањето на душата на Света Гора
 13. Службен дел на Преспанско-пелагониската Епархија

Целото списание можете да го преземете на линкот подолу:

ПРЕЗЕМИ
ПРЕЗЕМИ