Велики Четврток: 12 Страдални Евангелија

На 28.04.2016 г, во предвечерието на Велики Петок, кога си спомнуваме за светите Страдања Господови и Распнувањето, Митриполитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Утрена богослужба  на која се читаат 12-те Страдални Евангелијаво соборниот храм Свети Димитриј во Битола. 

Се поклонуваме на Твоите свети страдања, Христе…

IMG_0525 IMG_0551 IMG_0555 IMG_0589 IMG_0638 IMG_0648 IMG_0665 IMG_0675

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА