Рождество на Пресвета Богородица – Архиерејска Вечерна богослужба во Новаци

На 20.09.2016 г., во предвечерието на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна Богослужба во храмот посветен на Рождеството, во Новаци, Битола. 

p1330496 p1330501 p1330507 p1330519

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА