Редовна собрание на Епархискиот Управен Одбор

На 23.03.2016 г., во Митрополијата на Преспанско-пелагониската епархија, се одржа редовното годишно собрание на Епархискиот Управен Одбор.

P1270119 P1270120

Собранието го предводеше неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, а присуствуваа членовите на Епархискиот Управен Одбор (ЕУО) од сите Архиерејски намесништва.

На седницата беа разгледани активностите и постигнатите резултати од минатата година, и беше направен работен план за активностите и мисијата на епархијата во следната година.

P1270123 P1270125