Осветување на камбанарија на црквата „Воскресение Христово“ во Ерековци

На 17.07.2016 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар ја освети камбанаријата и црковната сала од црквата „Воскресение Христово“ во село Ерековци, Прилепско.

P1310196 P1310199 P1310217 P1310223 P1310225 P1310253