Благовештение – Архиерејска Вечерна богослужба во црквата Пресвета Богородица

На 06.04.2016 г., во предвечерието на празникот Благовештение на Пресвета Богородица, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна Богослужба во храмот Пресвета Богородица, Битола. 

Тропар, глас 4
Денес на спасението наше е почеток и јавување на предвечната тајна:
Синот Божји – Син на Дева станува, и Гавриил благодат благовествува.
Затоа и ние со него кон Богородица да извикаме :
радувај се, Благодатна, Господ е со Тебе.

 

P1270802 P1270806 P1270807