Вечерна богослужба во Драгарино

На 05.06.2015 г, митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи вечерна богослужба во новоизградениот храм во село Драгарино, Битолско.

Постот не значи истоштување, гладување, постот не е лишување на себеси од сето она што сме го сакале, туку само лишување на себеси од она што не уништувало. (Митрополит Антониј Сурожски)