Зрзе

11909757_1144350675579075_2047961502_n

Преображението Господово во манастирот Зрзе

На 19.08.2015 лето Господово, кога го празнуваме Преобразувањето на нашиот Господ Исус Христос на гората Тавор, епископот Хераклејски г. Климент, отслужи Божествена Литургија во манастирот посветен на „Преображението Господово“ во Зрзе, Прилеп.