Тврдина

longin

Радувај се, зашто името ти е човек! – Епископ Лонгин (Жар)

Стегајќи заби, стискајќи тупаници до болка, радувај се, зашто живееш. Радувај се на ведрината на небото и рубиновите зраци на изгрејсонцето. Радувај се на бисерот од капките дожд, затоа што не може поинаку….