Свети Серафим Соболев

1serafim-sobolev-1

15 Поуки од новопрославениот светител Серафим Соболев

Свето и неотстапно чувајте ја нашата православна вера како во нејзините канони, така и во нејзините догми. Не ја приспособувајте верата кон својот живот, туку својот живот – кон верата. Од вистински православната…

serafim

Канонизиран архиепископот Серафим Соболев

На 3 февруари, 2016 г, на петтата пленарна седница на Осветениот Архиерејски Собор во храмот на Христос Спасителот во Москва, во присуство на делегација од Бугарската Православна Црква, едногласно беше изгласано за канонизацијата…