Свети Пантелејмон

248390-p

Избран новиот игумен на Рускиот манастир на Света Гора

Во Рускиот манастир „Свети Пантелејмон“ на Света Гора, на 2 октомври, 2016 г., беше избран новиот игумен на манастирот, јероѓаконот Евлогиј (Иванов), – соопштува порталот Русский Афон.