Свети Јован Руски

nektariy

1 Октомври – ден на раѓањето на свети Нектариј Егински

На денешен ден, 1846 година,  е роден св. Нектариј Егински, чудотворец на нашето време. Светиот Нектариј претрпел многу клевети и неволји во својот живот, и заради својот смирен дух, многупати се удостоил да…