Свети Јован Лествичник

pomazanie nog iisusa

За возвишеното смирение – 2 дел

Смирението е безимена благодат на душата. Нејзиното име им е познато само на оние што ја запознале од сопствениот опит. Тоа е неискажливо богатство, име Божјо и дар Божји. Научете се, вели, не…