Свети Јов Многустрадален

iov2

Спомен на Светиот Праведен Јов – Многустрадален

1. „Роден од жена, човекот е кратковечен и презаситен од неволји: 2. како цвеќе никнува и бргу овенува; како сенка бега и не се запира. 3. И врз него ли ги отвораш Ти…