Света Вода

spbda

Осветување на водите

Преку целиот наш живот заедно со нас е големата светиња – светата вода (на грчки „агиазма“). Осветената вода е образ на Божјата благодат: таа ги очистува верниците од духовната нечистотија, ги осветува и…

omefody

За Светата Вода

Одговор на дилемата на верниците: колку долго се чува, за што служи и што се прави со старата вода кога во куќата ќе се донесе нова Света Вода? Голема е недоумицата меѓу верниците…