Старец Јован Крестјанкин

elisaveta

Таа одеше по Христа – Беседа за великата кнегиња Елисавета Фјодоровна

„Господи прости им, оти не знаат што прават!“ – тоа била последната молитва на великата кнегиња Елисавета, пред да ја проголта црната провалија од напуштениот рудник. Таа, свесно одела кон таа бездна и…

ioantihon

Слово за свети Јован Богослов и свети Тихон Московски

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух!  „Да зборувам на сите човечки јазици, па дури и на ангелски, штом љубов немам, ќе бидам бакар, што ѕвони, или кимвал, што ѕвечи. Да…