Старец Гаврил Ургебадзе

За гревовите – Старец Гавриил (Ургебадзе)

Дрзок е оној човек, кој не ги гледа своите гревови и многу мисли за себеси. Сите горделиви и суетни луѓе, се одвратни во очите Господови.