Преподобен Ефрем Сирин

post

Постот, време на радост – Преподобен Ефрем Сирин

Сега е време благопријатно, ова е денот на спасението (2 Кор. 6, 2). Дојде времето, кога се примаат молитвите и молбите.

file_27

Молитва за враќање на мирните времиња – Преподобен Ефрем Сирин

  Каде ќе побегнам од Тебе, Господи наш? Во која земја ќе се скријам од Лицето Твое? Небото – е Престол Твој, земјата – подножје Твое, во морето – патот Твој, во бездната…