Отец Томас Хопко

19642219_1872815283044953_731391161360672968_n

55 начела на христијански живот

1. Секогаш бидете со Христа. 2. Молете се кога можете, не кога вие сакате. 3. Имајте молитвено правило што дисциплинирано ќе го следите во текот на денот, секој ден. 4. Кажувајте ја Господовата…