Никола Џоловиќ

marathon, help

Христијански маратон

Секој има некоја своја трка. Натпреварувањето е особина на многумина. Многумина, заради претицување погазиле разни кодекси. Или заборавиле на другиот. Сите трчаат маратони. Брзаат. Се туркаат. Но се гледаат само себеси како победници…