молитва за мирни времиња

file_27

Молитва за враќање на мирните времиња – Преподобен Ефрем Сирин

  Каде ќе побегнам од Тебе, Господи наш? Во која земја ќе се скријам од Лицето Твое? Небото – е Престол Твој, земјата – подножје Твое, во морето – патот Твој, во бездната…