Миграција

mihail

Гасконец. Француски аристократ за неговото преминување во Православие – Михаил де Кастељбажак

Кога доаѓаш во црквата на Јован Руски во Лион, веднаш ќе забележеш еден стар православен свештеник, кој се моли во олтарот на француски. И иако со тивок глас, од неговата интонација запира срцето…