лицемерие

За скриената и опасна болест во секого од нас

Секој човек во поголема или помала мера е подложен на ова заболување. Тоа подмолно и смело се маскира, и е невозможно да го распознаеме. Но тоа нема сила, ако ние не покажеме ревност…

demotivatorium_ru_kakoe_licemerie__55890

За лицемерието – архимандрит Рафаил Карелин

Браќа и сестри! Ако се запрашаме себеси кој грев е денес најраспространет, претставувајќи страшна рана, епидемија, што го зафатила целиот свет, одговорот ќе биде: лагата и лицемерието. Како што разлиената вода за време…