Јоаким Пар

What-would-you-do-with-5-minutes

Молитвена минутажа

Ако се е во ред, во најдобар случај, од дваесет и четири часа, на Бога ќе мислите само десет минути, а останатото време си го посветувате себеси. 

6U_5DssV-Uk

Улична проповед – архим. Јоаким Пар

„Ќе ви раскажам една случка. Еднаш, пред многу години, во 11 часот навечер ми заѕвони на телефон епархискиот архиереј. Рече: „Оче, се надевам дека не ве разбудив?“ Секако, дека ме разбуди.