абортус

mitrofan

Духовникот – боксер / расказ

Отец Митрофан бил игумен на N-скиот манастир. Тој бил човек со висок раст, со густа црна брада, со бујни веѓи. Очите под веѓите му светкале, а тупаниците му биле како тегови. Во младоста,…

343-600x400

«Бегај, Кате, бегај» – вистинита приказна за спасувањето од абортус

Новинарката од Минск-Гелија Харитонова споделува вистинска приказна за тоа како интервенцијата од друг човек, авантурата и бегањето од семејството помогнале да се спаси еден човечки живот. А можеби и не еден…