Поуки Десно за html

На гордите и самоуверените помисли за совршенство, спротивставувај му го крајното смирение пред Бога и луѓето, ставајќи си го пред очи тоа, што ни на усна молитва сеуште не си се научила, и келијното правило не го исполнуваш. Од каде наеднаш се појави совршенството.

Преп. Амвросиј