Календар

Тропар на светиот преподобен слуга Христов Пахомиј Велики

Пахомие, велики оче преподобен, за демоните капијо несоборлива, моли се о ти преполн саду на благодатта, за нас и сите оние за кои ти беше јавено, дека ќе ослабиме, за монасите, за христијаните,…