Старавинска парохија

Старавинска парохија

парохиски свештеник:

ереј Илија Лажовски

контакт 

протоереј Атанас Лажовски

 седиште на парохијата:

                    село Градешница

Парохија:

Старавина, Градешница, Будимирци, Зовиќ, Ивени, Маково, Орле, Рапеш,

Цркви и манастири:

с. Градешница

храм: “Св. Вмч. Димитриј”,

храм: “Св. Никола”,