Храм Св. Вмч-ца Недела

 

Храм: “Св. Вмч-ца Недела”- Битола

адреса ул. “Прилепска„ бб- Битола

  контакт телефон: 047-228-403

 

Прва парохија:

протоереј Пенчо Пусоски- старешина на храмот

контакт телефон: +389-75-785-551

 

Втора парохија:

протоереј Стеван Здравески

контакт телефон: +389–77-580-193

Трета парохија:

Протоереј Љупчо Атанасов

контакт телефон: моб. +389-75-878-784

 

Парохиски ѓакон

Ѓакон Александар Маргулевски

контакт телефон: моб. +389-77-955-498