Осветување на камен темелник за изградба на нов храм посветен на „Светиот маченик Талалеј“, во Горно Оризари

На 15.06.2021 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, освети камен темелник за изградба на нов храм, посветен на „Светиот маченик Талалеј“, во Горно Оризари.