Втор ден Велигден – Архиерејска Литургија во Прилеп

На 02.04.2016 г., на Втор ден Велигден, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот Свето Благовештение во Прилеп. 

Пред Литургијата, Владиката изврши хиротесија во чин чтец над богословите Антониј Колевски и Наум Стојаноски.

P1280946 P1280942 P1280976

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА