За молитвата

За молитвата – Митрополит Антониј Сурожски

Пред многу години, само што станав свештеник, ме пратија да служам во старски дом. Таму живееше една стогодишна старица, која после моето прво богослужение таму, дојде при мене и ме запраша: „Отец Антониј,…