Свети Нектариј Оптински

podvizhniki

Поуки за благочестив живот – од делата на архиепископот Костромски Платон

  Привикнувај се да стануваш рано и во одредено време. Без посебна причина не спиј повеќе од седум часа. Штом се разбудиш и расониш, вознеси ја својата мисла кон Бога и со стравопочит…