свети мошти

Беседа за моштите и нивното раздробување

– Отец Владислав, бидејќи почитувањето на светите мошти обично не предизвикува прашања во православната средина, тогаш дали практиката на нивно раздробување на некого може да му се покаже необична. Дали тоа противречи на…