свети Јован Крстител

ioann

Сведоштво со живот – (на денот на пронаоѓањето на главата на Свети Јован Крстител)

Неочекувано, свети Јован Крстител се спомнува во акатистот на рамноапостолниот Николај Јапонски. А посебно е интересно, што сличноста која е подвлечена меѓу овие двајца светители, е навистина необична. „Иако не си правел чуда,…