Свети Димитриј Ростовски

Obraz-Iisusa-Hrista

Зошто чедо? – Свети Димитриј Ростовски

  Зошто, чедо, Ме остави? Зошто се оттргна од Мене, Кој те сакам? Зошто се придружи кон мон Мојот непријател? Сети се, дека Јас за тебе слегов од небото!