Свети Антониј Велики

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Слава Му на Бога, за се – св. Антониј Велики

Вистински интелигентниот човек се стреми кон една, единствена цел: да го почитува и да се приспособува на Бог, Кој е над сè. Со оваа единствена цел, тој ја дисциплинира својата душа, и што…